Citron/hvidløgskylling med bacon!
Mexicansk suppe med majs (Chili suppe)
Blomkålssuppe med krydderurter forret til 4 personer
Opskrift på Kartoffel- og porresuppe
Citronfromage m/ fløde og chili chokolade (4 pers.)
4 blade husblad
3 store æg
100 gr. Sukker (1 1/4 dl)
Revet skal fra 1 øko citron
Saft af 1 citron (ca. ½ dl)
¼ liter piskefløde (lidt fra til pynt)
Chili chokolade
Læg husblasen i blød i koldt vand 5 min. Pisk hele æg og sukker til luftig æggesnaps med elpisker. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Bland den med citronsaft og skal. Rør husblasen i æggene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, når den er næsten stiv.
Hæld fromagen i en skål og pynt med flødeskumstoppe og chili chokolade (synd ikke at bruge rigtig chili chokolade) før servering.
God fornøjelse
Citron/hvidløgskylling med bacon!
Til 4 personer:
2 løg
4 fed hvidløg
2 dl. Rødvin
4 ds hakkede tomater
2 spsk paprika
2 citroner
2 tsk havsalt
½ tsk peber
4 kyllingefilletter
8 skriver bacon
olivenolie til marinade
Tomatsauce:
Hak løg og 2 fed hvidløg, og svits dem i bunden af en lille gryde. Tilsæt rødvin og lad det koge lidt. Kom hakkede tomater i gryden sammen med paprika og lad det koge i 10 min. Kan evt. blendes, men uanset hvad så skal det stå og simre i 20 min.
Fyld til kylling:
Lav en marinade af olienolie, 2 fed knust hvidløg, citronskal, salt og peber.
Kyllingen:
Flækkes på langs og fyld marinaden i. Rul bacon omkring kyllingen.
Steges enten på pande eller sættes i ovnen i en lille halv time.
Server:
Med enten ris eller pasta til ;0)
Velbekomme!!!
Mexicansk suppe med majs (Chili suppe)
Til 6 personer som forret eller 4 personer hovedret:
150 gr. Bacon
5-6 forårsløg
3 store kartofler
3 gulerødder
1 ds. Hakkede, flåede tomater
7 dl grønsagsbouillon
250 gr. Frosne majs (kerner)
2 dl fløde
½ til 1 tsk. Tørret chilipulver
Salt og peber
Skær baconene i strimler, og sted den sprøg ved svag varme. Tag den af panden. Snit løgene fint, skræl og skær kartoflerne og gulerødderne i terninger. Svits det hele i baconfedtet, og krydr med chili og lidt peber. Tilsæt tomaterne og bouillonen, og kog suppen for svag varme under låg i 15 min. Kom majsene i, og kog 5 min. Rør fløden i, og varm godt igennem. Smag til, og servér suppen rygende varm med drys af baconstykker. Giv et godt sejt brød til, hvis suppen er en hovedret.
Velbekomme
Blomkålssuppe med krydderurter forret til 4 personer:
1 blomkåls i små buketter og stokken fintsnittet
2 store kartofler i tern
1 174 liter grønsagsbouillon
En lille håndfuld friske basilikum
1 dl madlavningsfløde 18 %
Kog blomkål og kartoffeltern more i bouillon – ca. 15 min. Blend suppen med krydderurter og hæld den tilbage i gryden. Kog den igennem med fløde og smag til med salt og peber.
Server evt. ristede bacon til.
Velbekomme
Opskrift på Kartoffel- og porresuppe
Ingredienser:
– 50 gr. Smør
– 400 gr. Porre i skiver
– 400 gr. Kartofler i små tern
– 1 løg
– 9 dl grønsagsbouillon/fond
– Salt og peber
– ½ dl fløde
– 1 dl sødmælk
Anretning:
– 1 porre i skiver
– Smør
– ½ dl fløde
– 2 spsk purløg, hakket/klippet i små stykker
– Friskkværnet peber
Smelt smør i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad blandingen simre under låg ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt herefter bouillon, bring suppen i kog og lad den simre i cirka fem minutter indtil grønsagerne er møre. Pas på med at koge den for længeda den i så fald kan miste smag. Når grøntsagerne er kogt mære, blendes suppen i en blander, foodprocessor eller med en stavblender. Tilsæt mælk og fløde og smag suppen til.
Til anretnig sauteres porre i smør i fem minutter. Suppen hældes i skåle og anrettes med porre, fløde, purløg og peber.
Server ostebrød til.
Velbekomme