Citron/hvidløgskylling med bacon!
Mexicansk suppe med majs (Chili suppe)
Blomkålssuppe med krydderurter forret til 4 personer
Opskrift på Kartoffel- og porresuppe
Citronfromage m/ fløde og chili chokolade (4 pers.)
4 blade husblad
3 store æg
100 gr. Sukker (1 1/4 dl)
Revet skal fra 1 øko citron
Saft af 1 citron (ca. ½ dl)
¼ liter piskefløde (lidt fra til pynt)
Chili chokolade
Læg husblasen i blød i koldt vand 5 min. Pisk hele æg og sukker til luftig æggesnaps med elpisker. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Bland den med citronsaft og skal. Rør husblasen i æggene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, når den er næsten stiv.
Hæld fromagen i en skål og pynt med flødeskumstoppe og chili chokolade (synd ikke at bruge rigtig chili chokolade) før servering.
God fornøjelse
Citron/hvidløgskylling med bacon!
Til 4 personer:
2 løg
4 fed hvidløg
2 dl. Rødvin
4 ds hakkede tomater
2 spsk paprika
2 citroner
2 tsk havsalt
½ tsk peber
4 kyllingefilletter
8 skriver bacon
olivenolie til marinade
Tomatsauce:
Hak løg og 2 fed hvidløg, og svits dem i bunden af en lille gryde. Tilsæt rødvin og lad det koge lidt. Kom hakkede tomater i gryden sammen med paprika og lad det koge i 10 min. Kan evt. blendes, men uanset hvad så skal det stå og simre i 20 min.
Fyld til kylling:
Lav en marinade af olienolie, 2 fed knust hvidløg, citronskal, salt og peber.
Kyllingen:
Flækkes på langs og fyld marinaden i. Rul bacon omkring kyllingen.
Steges enten på pande eller sættes i ovnen i en lille halv time.
Server:
Med enten ris eller pasta til ;0)
Velbekomme!!!
![]() |
![]() |
Mexicansk suppe med majs (Chili suppe)
Til 6 personer som forret eller 4 personer hovedret:
150 gr. Bacon
5-6 forårsløg
3 store kartofler
3 gulerødder
1 ds. Hakkede, flåede tomater
7 dl grønsagsbouillon
250 gr. Frosne majs (kerner)
2 dl fløde
½ til 1 tsk. Tørret chilipulver
Salt og peber
Skær baconene i strimler, og sted den sprøg ved svag varme. Tag den af panden. Snit løgene fint, skræl og skær kartoflerne og gulerødderne i terninger. Svits det hele i baconfedtet, og krydr med chili og lidt peber. Tilsæt tomaterne og bouillonen, og kog suppen for svag varme under låg i 15 min. Kom majsene i, og kog 5 min. Rør fløden i, og varm godt igennem. Smag til, og servér suppen rygende varm med drys af baconstykker. Giv et godt sejt brød til, hvis suppen er en hovedret.
Velbekomme
![]() |
![]() |
Blomkålssuppe med krydderurter forret til 4 personer:
1 blomkåls i små buketter og stokken fintsnittet
2 store kartofler i tern
1 174 liter grønsagsbouillon
En lille håndfuld friske basilikum
1 dl madlavningsfløde 18 %
Kog blomkål og kartoffeltern more i bouillon – ca. 15 min. Blend suppen med krydderurter og hæld den tilbage i gryden. Kog den igennem med fløde og smag til med salt og peber.
Server evt. ristede bacon til.
Velbekomme
![]() |
![]() |
Opskrift på Kartoffel- og porresuppe
Ingredienser:
– 50 gr. Smør
– 400 gr. Porre i skiver
– 400 gr. Kartofler i små tern
– 1 løg
– 9 dl grønsagsbouillon/fond
– Salt og peber
– ½ dl fløde
– 1 dl sødmælk
Anretning:
– 1 porre i skiver
– Smør
– ½ dl fløde
– 2 spsk purløg, hakket/klippet i små stykker
– Friskkværnet peber
Smelt smør i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad blandingen simre under låg ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt herefter bouillon, bring suppen i kog og lad den simre i cirka fem minutter indtil grønsagerne er møre. Pas på med at koge den for længeda den i så fald kan miste smag. Når grøntsagerne er kogt mære, blendes suppen i en blander, foodprocessor eller med en stavblender. Tilsæt mælk og fløde og smag suppen til.
Til anretnig sauteres porre i smør i fem minutter. Suppen hældes i skåle og anrettes med porre, fløde, purløg og peber.
Server ostebrød til.
Velbekomme
![]() |
![]() |